WordPress için girilen her sayfa bazı sorgular tarafından veritabanından bilgileri çeker ve ziyaretçiye gösterir. Ne kadar çok sorgu varsa o kadar uzun süre sayfanın yüklenmesi beklenebilir. Bu nedenle sorgu sayınızı azaltmanız gerekmektedir.
Wp kullanıyorsanız birçok gereksiz sorguyla karşılaşmanız mümkündür. Bunun nedeni MVC yapısı altında üretilen bir CMS olan WordPress sunucu hızından ziyade kullanıcı kolaylığını ön planda tutmasıdır. Yani sizlerin daha rahat kullanabilmesi için birçok özellik veritabanında tutulur ve PHP fonksiyonlarıyla yada çağırma kodlarıyla gerekli alanlara çağrılır. Bu nedenle bu çağırma işlemini veritabanı ve PHP kullanmadan manuel olarak yaparak gereksiz sorgulardan kaçınabiliriz. Örneğin header.php dosyamızda bulunan site ismi, bazı şablon ve adres yollarını php kodlarından arındırarak manuel olarak ekleyebiliriz.
Bunun için site anasayfanızda Chrome kullanıyorsanız sağ tıklayın ve kaynağı görüntüle diyerek gözüken html çatısını wordpressin kodlarından arındırın.
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
şeklindeki yapıları
<link rel="pingback" href="https://www.siteadresi.com/xmlrpc.php">
şeklinde düzenleyerek gereksiz sorgulardan kurtulabiliriz.
Birçok fonksiyon ve php kodunu manuel olarak düzenleyebilirsiniz.
<meta charset="<?php bloginfo( 'charset' );?>" />
bu gördüğünüz kod aslında;
<meta charset="UTF-8" />
bunu aktarıyor. Bu nedenle değiştirerek sorgu sayısını azaltabilirsiniz.
Ayrıca İçerik yazılma tarihi, okunma sayıları, yorum sayıları da yine gereksiz sorgulardan oluşmaktadır. Görselliğe çok önem vermiyor ve önemli olan insanların makalelere erişim süresi diyorsanız CPU’nuzu kasmamak için bunlarıda makalelerinizden kaldırabilirsiniz.
Temanızın footer.php dosyasına aşağıdaki kodu ekleyin.
<p style="text-align:center;">
Bu sayfa <?php echo get_num_queries(); ?> sorgudan oluşturulmuş ve <?php timer_stop(1); ?> saniyede yüklenmiştir.
</p>
Artık her içeriğin kaç sorgudan oluştuğunu ve ne kadar sürede yüklendiğini görebilirsiniz.
Bu yazıya henüz bir yorum yapılmamış, hemen bir tane yapmak ister misin ?
PHP ile Sabit Veri oluşturup onu projenizin heryerinde kullanabilirsiniz.
Detaylı GörüntüleOrganik Sebzelerim Olmaya Başladı için Temel Coşkun dediki, Bereketli olsun bana da tadına bakmak nasip olur inşallah
UsluTV V2 Canlı TV Scripti için OSHAN SABIRLI dediki, Merhaba TV İzleme scripti ile ilgileniyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
Online Test Sınav Yazılımı için volkan dediki, merhabalar hocam volkan ben bu test çözme scriptinin fiyatı nedir öğrenebilir miyiz...benim bi iki ...
PHP ve Ajax Kullanarak Otomatik Resim Upload Sayfası Nasıl Oluşturulur? için erkan dediki, kodları denedim gayet başarılı çalışıyor. js veya diğer koddaki yolları verirken gerekli ayarları y...
Burada Yer Almak ister misin ? İletişim sayfasından bana ulaşabilirsin :)
UsluTV V2 Canlı TV Scripti için Kazım USLU dediki, Devam eden satışımız bulunmamakta maalesef.